Roalin uusi hyödykejärjestelmä on käynnistetty

Rajamäen entsyymitehtaan viimeisin investointi on otettu käyttöön. Rakentaminen alkoi syksyllä 2014. Investoinnin avulla pohjaveden tekninen jäähdytyskäyttö lopetetaan. Lisäksi järjestelmä tuottaa kuumaa vettä prosessista saatavalla hukkalämmöllä.

 

”Roal valmistautuu tulevaan investoimalla kestäviin ympäristöratkaisuihin” kertoo projektijohtaja Vesa Kurula. ”Pohjaveden käyttäminen prosessin jäähdytykseen ei ole järkevää pidemmällä aikavälillä varsinkin kun olemme laajentamassa varsinaista entsyymien tuotantoa. Laajennusprojekti on menossa ja valmistuu keväällä 2017.”

Putkisilta yhdistää uuden tekniikan entsyymitehtaaseen.

Uusi jäähdytysjärjestelmä perustuu mekaaniseen jäähdytykseen, jossa on samanlainen periaate kuin esimerkiksi jääkaapilla. Tämän lisäksi se pystyy hyödyntämään talvien matalat lämpötilat, jolloin hyötysuhde on todella edullinen.

 

Vanhan tehtaan katolla on ilmajäähdytin, jolla pystytään tuottamaan prosessille kuumaa vettä.

 

”Tällä investoinnilla on merkittävän edullisia ympäristövaikutuksia ja uskomme, että vastaavat järjestelmät tulevat yleistymään muuallakin jäähdytystä tarvitsevissa teollisuuslaitoksissa” päättää Kurula.