Puhelinvaihde: + 358 9 290 420

Tietoa teknisistä entsyymeistä

 

Teknisiä entsyymejä käytetään tekstiiliteollisuuden sovelluksissa esim. farkkukankaiden käsittelyyn kivipesun sijasta, puuvillaneuleiden nypynpoistoon, pesuaineiden valmistuksessa tehoaineena, selluloosateollisuudessa valkaisuun ja paperiteollisuudessa energiankulutuksen vähentämiseen. Toimitamme entsyymejä myös peusaineteollisuuteen pesupulvereissa käytettäviksi tehoaineiksi.

 

Entsyymien käyttö metsäteollisuudessa

Metsäteollisuus on jatkuvasti uusien haasteiden edessä. Suurimpia niistä tuotantokustannusten alentaminen tuotteiden laadun ja saannon siitä kärsimättä; pienemmät kemikaali- ja energiakustannukset ilman suuria investointeja ovat metsäteollisuuden tavoitteena.

Kaikilla näillä haasteilla on yhteinen nimittäjä; niihin voidaan vastata Ecopulp® entsyymien käytöllä.

Ecopulp®- entsyymeillä voidaan vähentää merkittävästi valkaisukemikaalien käyttöä sellun valmistuksessa.

Uusimpana sovelluksena on massojen entsyymikäsittelyt paperitehtailla, jonka avulla vähennetään tarvittavan jauhatusenergianmäärää massan jauhatuksessa sekä tehostetaan vedenpoistoa paperikoneella.

Entsyymienkäyttö metsäteollisuudessa yleistyy nopeasti. Syitä tähän ovat entsyymien spesifinen toimivuus, ympäristöystävällisyys ja energian hinnan nopea kasvu. Omat myyntikonttorimme sekä kattava jakelijaverkosto takaavat sen, että tuotteitamme on saatavilla maailmanlaajuisesti.

 

Tekstiilientsyymit

 

Tekstiilientsyymien sovellusmahdollisuuksia on useita. Tarjoamme kattavan valikoiman entsyymituotteita kaikkiin prosessivaiheisiin; mm. Denim pesuun ja valkaisuun, puuvillakankaiden esikäsittelyyn, nypynpoistoon (kuvat) ja Peroksidin poistoon valkaisuliemestä.

BIOTOUCH® tuotemerkin tuotteet on erityisesti kehitetty puuvillakankaiden esikäsittelyyn sekä niiden viimeistelyprosesseihin.

Tuotekehityksemme uusinta on matalan lämpötilan neutraalit entsyymit. Tuotteet mahdollistavat käsittelyt jo 30˚C, kun normaalisti esim. farkkupesut tehdään 50˚C-60˚C. Matalan lämpötilan käsittelyt säästävät energiaa huomattavasti laskien tekstiilitehtaiden ja pesuloiden kustannuksia ja nopeuttaen prosessia. Tämä edistää luonnollisesti myös kestävää, ympäristöystävällistä kehitystä.

ECOSTONE® tuotemerkin tuotteet ovat puolestaan kehitetty enemmän farkkukankaiden, Denimin käsittelyyn.

Tuotteitamme toimitetaan eri konsentraatioissa; käyttövalmiit entsyymit ovat loppukäyttäjille helppoja annostella suoraan prosessiin, kun taas konsentroidut tuotteet soveltuvat formuaattoreille raaka-aineiksi.

Entsyymituotteitamme myydään globaalisti myyntikonttoreidemme ja välittäjiemme kautta. Tuotteitamme tulee markkinoille myös tekstiiliteolllisuuden apuaineformulaattorien kautta, jotka käyttävät entsyymikonsentraattejamme raaka-aineina valmistaessaan käyttövalmiita tuotteita loppukäyttäjille.