Puhelinvaihde: + 358 9 290 420

Rehuentsyymit

 

Rehuteollisuudessa entsyymit toimivat arvokkaina työkaluina optimoitaessa tuotantoeläinten ravintoaineiden saantia. Entsyymit lisäävät rehuraaka-aineiden ravintoarvoa ja vähentävät ympäristökuormitusta. Rehuteollisuudessa yleisimmin käytetty entsyymi on fytaasi ja muut rehuteollisuudessa käytetyt entsyymit (sellulaasit, ksylanaasit ß-glukanaasit) edistävät ei-tärkkelysperäisten yhdisteiden hyödyntämistä ravintoaineina. Lihankulutuksen maailmanlaajuisen nousun vuoksi rehuentsyymien kysyntä maailmalla on voimakkaassa kasvussa.

Fytaasin käyttö rehuissa vapauttaa orgaanisesti sidottua fosforia kasviperäisissä rehuissa ja edistää siten rehun hyötysuhdetta eläimen ravitsemuksessa. Fytaasi myös korvaa lisäfosforin tarpeen ja samalla ympäristöön lannan mukana tuleva fosforikuorma vähenee merkittävästi.  Roal valmistaa perinteistä Aspegillus -homeesta peräisin olevaa 3-fytaasia (Finase® sekä useita bakteeripäräisiä 6-fytaaseja (Finase®EC ja Quatum® XT, TR, Blue, joiden lämmönkestävyys on todistetusti teollisten fytaasien huippua.

Ksylanaasin käyttö rehun valmistuksessa mahdollistaa ravintoarvoltaan vähäisimpien raaka-aineiden, kuten kuitupitoisten sivufraktioiden hyödyntämisen hyvänä ravinnon lähteenä. Roalin valmistama Econase® XT on erittäin lämmönkestävä ksylanaasi  ja soveltuu siten hyvin käytettäväksi esim. ekstrudoitujen rehujen aineosana.

Sellulaasien ja ß-glukanaasien käyttö rehuissa on hyvin perinteistä ja ne auttavat eläimiä käyttämään glukoosiketjuista muodostuneet kuidut ravinnon lähteenä. Kun esimerkiksi käytetään ohraa rehun raaka-aineena ksylanaasien, sellulaasien ja ß-glukanaasien käyttö parantaa merkittävästi rehun ravintoarvoa.

Roalin valmistamat rehuentsyymit myydään Finase®, Quantum® ja Econase® –tuotemerkkien alla. Lue lisää AB Enzymes:n ja AB Vista:n sivuilta.